Guvernul orașului-stat Singapore a anunțat în luna iunie că intenționează să adopte o strategie de „a trăi cu Covid”, ceea ce ar însemna renunțarea la restricții și folosirea vaccinurilor și monitorizarea și controlul focarelor pentru a ține epidemia sub control.

„Vestea proastă este că, cel mai probabil, Covid-19 nu va dispărea niciodată. Vestea bună este că e posibil să trăim în mod normal chiar și cu acest virus printre noi”, spun oficialii din Singapore.

Autoritățile au început să relaxeze din restricții în august, permițând persoanelor vaccinate cu schema completă să meargă la restaurante și să se întâlnească în grupuri de maximum cinci persoane.

Creșterea numărului de cazuri din nou, însă, din cauza variantei Delta, a pus tensiune din nou pe guvern, iar redeschiderea a fost întreruptă. Oficialii spun că este posibilă reimpunerea restricțiilor, dacă Delta continuă să se răspândească necontrolat.

Totuși, grupul de lucru anti-Covid din Singapore spune că va încerca să controleze epidemia prin testare agresivă, urmărirea focarelor și testări obligatorii pentru lucrători cu risc crescut de infectare.

În ciuda măsurilor, Singapore a raportat, marți, cel mai mare număr de cazuri din ultimul an. Totuși, din cauza ratei impresionante de vaccinare, de 81%, numărul de cazuri grave rămâne foarte scăzut.

Lasă un răspuns