Un megayacht de lux cu propulsie nucleară ar putea fi construit, în următorii patru ani, pentru a-i reuni la bord pe cei mai renumiţi cercetători în domeniul climei, dar şi pe cei mai bogaţi oameni ai lumii, transmite CNN.

Potrivit sursei citate, în cazul în care această idee ar deveni realitate, viitorul megayacht, cu numele Earth 300 („Pământ 300”, unde cifra de 300 vine de la lungimea în metri pe care îi va avea nava) ar deveni cea mai mare navă croazieră de lux de pe planetă. În prezent cel mai mare yacht de lux este Azzam (circa 200 de metri lungime), aflat în proprietatea familiei regale din Abu Dhabi. Megaiahtul nuclear va fi conceput pentru a salva lumea, informează CNN. „De ce să nu-i luăm pe cei mai bogaţi oameni ai planetei, să-i punem la un loc cu cei mai inteligenţi oameni de ştiinţă, pentru a putea experimenta astfel, la prima mână, ce se întâmplă de fapt în jurul nostru?”, s-a întrebat Aaron Olivera, un om de afaceri din Singapore, iniţiatorul acestui proiect.
„Oamenii bogaţi pot intra online şi pot cumpăra orice doresc, dar nu pot cumpăra un nou model mental cu care să vadă lumea.”, a precizat sursa citată. Conform unor calcule făcute de cercetătorii universităţii Indiana din SUA, o ambarcaţiune de lux de cel puţin 30 de metri lungime, cu echipaj complet, dotată cu heliport şi piscine şi prevăzută cu submarine, emite peste 7.000 de tone de dioxid de carbon pe an.

Dacă înmulţim această cifră cu 300 – numărul aproximativ de astfel de superyachturi care plutesc pe mările şi oceanele lumii în acest moment – obţinem peste 2 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon, echivalentul poluării produse anual de un sfert dintre ţările lumii, conform CNN.

Citeste mai mult: adev.ro/r0c57h

Lasă un răspuns