Un test pentru COVID-19 bazat pe respiraţie care dă rezultatul într-un minut a fost aprobat de Singapore, o ţară care se confruntă cu val recent de noi infecţii cu coronavirus, relatează The Independent.

Testul din respiraţie dezvoltat de Breathonix, o companie a Universităţii Naţionale din Singapore, nu necesită administrare din partea personalului medical sau prelucrare în laborator, ci doar instruirea prealabilă a celor care îl vor administra. Testul detectează compuşi volatili organici (VOC), produşi prin reacţiile biochimice din celulele umane, şi care sunt prezenţi în aerul expirat.
Modificările chimice sunt măsurate ca markeri specifici COVID-19. Persoanele care ies pozitive în urma acestui test vor fi confirmate cu un test standard PCR. „Testul nostru bazat pe respiraţie este non-invaziv. Persoanele testate trebuie doar să expire aşa cum o fac în mod normal într-un dispozitiv de unică folosinţă, astfel că nu va exista niciun disconfort”, a explicat Jia Zhunan, directorul executiv al Breathonix.

Citeste mai mult: adev.ro/qtm00e

Lasă un răspuns