Singapore a redevenit primitor faţă de vidre după ce populaţia acestora a scăzut dramatic în anii 1970 din pricina despăduririlor, relatează Washington Post.

Spre iritarea unora şi încântarea altora, insula cosmopolită găzduieşte circa 10 familii de vidre care traversează oraşul prin canale de scurgere şi apar neaşteptat lângă mulţimi de oameni la orele de vârf sau în campusuri universitare. Adesea sunt auzite ronţăind în zona Marina Bay, în preajma hotelurilor impresionante şi a apartamentelor de milioane de dolari.

O adevărată saga se desfăşoară între familiile rivale ce alungă intruşii de pe teritoriul lor şi îşi sapă case în preajma locuinţelor. Nu e nimic surprinzător să fie văzute alergând pe aleile spitalelor, înotând în piscinele rezidenţiale, vânând peşti koi sau bând apă din fântâni arteziene.

Bătăliile duse de noile familii pentru hrană şi teritoriu sunt adesea documentate de ziarele locale şi dezbătute de pasionaţi în mediul online.

Pe măsură ce populaţia de vidre s-a înmulţit, s-a iscat mania vidrelor care sunt urmărite zile în şir de curioşi care înregistrează aventurile familiilor, cu rivalităţi, poveşti de dragoste şi încleştări teritoriale.

/m.adevarul.ro/

 

 

Lasă un răspuns