Singapore va dezincrimina homosexualitatea, a declarat prim-ministrul Lee Hsien Loong la sfârșitul săptămânii. Astfel, homosexualitatea devine legală în orașul-stat.

Premierul a precizat că guvernul va abroga Secțiunea 377A din codul penal, o lege care data din epoca colonială care incriminează relațiile sexuale între bărbați, adăugând faptul că societatea a devenit mai tolerantă.

„Cred că aceasta este decizia corectă, fiind un lucru cu care majoritatea cetățenilor din Singapore vor fi de acord”, a menționat acesta în discursul rostit cu ocazia Zilei Naționale.

Cu toate acestea, Lee a declarat că guvernul nu intenționează să schimbe definiția legală a căsătoriei din acest oraș-stat, adică uniunea între un bărbat și o femeie.

„Chiar dacă abrogăm Secțiunea 377A, vom susține și vom proteja instituția căsătoriei (…). Conform legii, doar căsătoriile între un bărbat și o femeie sunt recunoscute în Singapore”, a adăugat Lee.

Singapore a ales să mențină interdicția din epoca colonială privind relațiile între persoanele de același sex, după ce și-a câștigat independența față de Marea Britanie în 1965.

Secțiunea 377A nu a fost aplicată în permanență în ultimii ani, permițând dezvoltarea unei puternice comunități LGBT în Singapore, inclusiv a cluburi de noapte gay.

 

https://www.rfi.ro/social-148281-singapore-va-dezincrimina-homosexualitatea-dupa-ani-de-dezbateri

Lasă un răspuns