Senatul filipinez a aprobat un proiect de lege care indică faptul că toate insulele artificiale din zona economică exclusivă filipineză vor aparţine Guvernului din Filipine. Şi China a construit insule în regiune, pentru a-şi extinde zona economică exclusivă

0
54

Senatul filipinez a aprobat un proiect de lege care indică faptul că toate insulele artificiale din zona economică exclusivă filipineză vor aparţine Guvernului din Filipine, anunţă ABS News.

Proiectul de lege propus urmăreşte să clarifice întinderea geografică a domeniului maritim filipinez şi să clarifice competenţele legale pe care Filipine le poate exercita asupra unui astfel de domeniu maritim.

O linie care indică faptul că toate insulele artificiale construite în zona economică exclusivă filipineză vor aparţine guvernului filipinez a fost aprobată pentru a deveni parte a proiectului de lege al Senatului privind zonele maritime din Filipine, care este deliberat în cameră.

China a construit insule artificiale în zonă, pe care le-a militarizat, în 2016, pentru a-şi extinde zona economică pe întreaga suprafaţă a Mării Chinei de Sud, în defavoarea altor state, precum Vietnam, Filipine, Brunei şi Malaezia.

/monitorulapararii.ro/

 

 

Lasă un răspuns