„Răul absolut” în interiorul lagărului de prizonieri ucrainieni Olenivka, unde zeci de soldati ucraineni au murit arși

0
36

Mărturie din infern. Povestea unei ucrainence, fostă prizonieră în Olenivka: „Sunt sigură că unii dintre cei ‘uciși’ în explozie erau deja cadavre. A fost un mod convenabil al rușilor de a justifica tortura până la moarte”

Anna Voroșeva, o antreprenoare ucraineancă, prizonieră a rușilor vreme de 100 de zile în centrul de detenție de la Olenivka, a povestit torturile la care erau supuși prizonierii de acolo. Pe 29 iulie, zeci de ucraineni capturați au murit într-o explozie misterioasă și devastatoare care s-a produs acolo. Rușii spus că închisoarea a fost ținta atacurilor ucrainene cu sistemele americane HIMARS, dar imaginile din satelit și analizele independente arată că prizonierii au fost uciși de o bombă detonată din interiorul clădirii. Voroșeva este convinsă că rușii singuri au făcut asta, pentru că au vrut să distrugă dovezile torturilor la care i-au supus pe cei capturați, majoritatea foști soldați ai Azov, batalion considerat terorist de către Moscova.

Antreprenoarea Anna Voroșeva acuză Moscova de crimă după ce a petrecut 100 de zile în centrul de detenție Olenivka

Țipete ale soldaților torturați, celule debordante, condiții inumane, un regim de intimidare și crimă… fără comunicare cu lumea exterioară și zile marcate cu un calendar făcut de mână si scris pe o cutie de ceai.