Autoritatea monetară din Singapore (MAS) a selectat 15 participanți la „Global CBDC Challenge” participanți pentru a ajuta la construirea unei monede digitale interne a băncii centrale cu amănuntul (CBDC).

Un anunț împărtășit de MAS arată că printre finaliști se numără șase companii din Singapore, patru din Statele Unite și câte una din Australia, Barbados, Germania, Franța și Elveția, dintre care doar trei câștigători vor fi selectați pentru a implementa un CBDC cu amănuntul în Singapore.

La scurt timp după ce banca centrală din Singapore a anunțat premii în numerar pentru idei de monedă digitală, pe 28 iunie, provocarea ar fi văzut participarea a peste 300 de companii fintech răspândite în peste 50 de țări.

Printre finaliștii mondiali se numără ANZ Banking Group Limited (Australia), Bitt (Barbados), Giesecke + Devrient advance52 GmbH (Germania), Criteo (Franța) și Soramitsu (Elveția).

La nivel local, consorțiile Singapore selectate includ Citibank NA, HSBC Bank Limited și HSBC Holdings plc, IDEMIA, IOG Singapore Pte Ltd., Standard Chartered Bank și Xfers Pte. Ltd.

Companiile din Statele Unite sunt cLabs Inc., Consensys, Extolabs LLC și IBM.

mai mult la  /www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns